Η ΟΙΚΟΧΗΜΙΚΗ ιδρύθηκε το 1993, από τον Δρ. Χημικό Χρήστο Καραούλη, με αποκλειστικό σκοπό να προσφέρει στην ελληνική αγορά προϊόντα καθαρισμού, απολύμανσης, μηχανήματα και τεχνική υποστήριξη στις βιομηχανίες τροφίμων και ποτών και στις μονάδες μαζικής εστίασης.

Πιο συγκεκριμένα, η ΟΙΚΟΧΗΜΙΚΗ είναι μία ελληνική βιομηχανία παραγωγής και εμπορίας απορρυπαντικών και απολυμαντικών, απευθυνόμενη στις αγορές της Βιομηχανίας Τροφίμων, Βιομηχανικών πλυντηρίων ρούχων, Ξενοδοχείων, Catering κτλ. με χαρακτηριστικό γνώρισμα σε κάθε περίπτωση την αξιοπιστία. Μέχρι σήμερα, οι μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων-ποτών και μονάδων μαζικής εστίασης έχουν εμπιστευθεί στην εταιρεία μας την υγιεινή των εργοστασιακών τους χώρων.

H εταιρεία είναι αμιγώς ελληνικών συμφερόντων και κατέχει ηγετική θέση στην αγορά, χάρη στη διαρκή της ανάπτυξη. Τα τελευταία χρόνια έχουν επενδυθεί μεγάλα κεφάλαια σε κτίρια, μηχανολογικό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό. Διαθέτει ιδιόκτητες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, εφαρμόζει τα Πρότυπα ISO 9001:2015 & ISO 14001:2015 και HALAL, με τα οποία έχουν πιστοποιηθεί όλες οι λειτουργίες της και διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό για την υποστήριξη των πελατών της σε θέματα εφαρμογής του συστήματος ποιότητας HACCP.

Διαθέτει υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής, που εξασφαλίζει πλήρως την ποιότητα των παραγομένων προϊόντων. Συνεργάζεται αποκλειστικά με διεθνείς οίκους, παρακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις του κλάδου, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη δημιουργία και διάθεση νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Από το 2006, η εταιρεία αποφάσισε την εμπορική της επέκταση στις αγορές του εξωτερικού όπου έχει καταφέρει να κερδίσει την αξιοπιστία των τοπικών αγορών.